Szőlős körtesaláta gorgonzolával

Igazi őszi saláta az ízek isteni harmóniájával. A kék szőlő a körte a mandula tökéletesen illik a gorgonzolához. Ráadásul a gyümölcsöt a ház körül szedtem hozzá. Reggelire készítettem, mert ma valami könnyed kalória szegény de ízletes ételt kívántunk.


Hozzávalók:
1 egész jégsaláta
3 db vilmos körte
2 fürt kék szőlő
10 dkg gorgonzola sajt (vagy kéksajt, vagy rokfort)
2 dkg szeletelt mandula

Öntet hozzávalói:
2 ek mustár
0,5 dl extra szűz olivaolaj
1 csipet só
1 ek méz
1 ek. Tokaji borecet

 

  1. Először az öntett hozzávalóit összekeverjük. (Tipp: Jamie Oliver féle flavour shaker tökéletesen megfelel a célnak, hogy összerázzuk benne és homogenizáljuk az öntetet). Először próbáltam ki a Tokaji Borecetet és nagyon illet ehhez a szőlős őszi salátához. 
  2. A salátát felcsíkozzuk és tálba szedjük. A körtét elnegyedeljük, kivágjuk a magházát és feldaraboljuk. 
  3. A szőlőszemeket rászórjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott gorgonzola sajtot is. 
  4. Meglocsoljuk az öntettel és összekeverjük a
  5. Tálaláskor a tetejét megszórjuk egy kis szeletelt mandulával.


Köszönjük Mágnes Dórának a receptet!

Kérjük értékelje a receptet!