Capricciosa saláta
Végre! Végre! Az idén már másodszor jött el az idő, hogy majonézes saláta kerüljön az asztalra! Tudom, otthon sok helyen készül francia saláta az ünnepekkor, íme egy alternatíva…giusto per cambiare. ;-) Mehet bele kapribogyó, savanyú uborka vagy petrezselyemzöld, a sonka helyett sült csirke…meg ami még van otthon – szigorúan a jóérzés határain belül!.... Tovább
Pezsgős csirkesaláta
A közelgő, lassan kibontakozó nyárnak köszönhetően valami könnyű, salátás ételben gondolkodtam, amihez lassan összeértek a fejemben az ízek. Így született a pezsgős ecetkrémmel bolondított saláta, amin az ecetben is jelen lévő kakukkfüves íz tért vissza a húst gazdagító fűszer formájában.
.... Tovább
Szőlős körtesaláta gorgonzolával
Igazi őszi saláta az ízek isteni harmóniájával. A kék szőlő a körte a mandula tökéletesen illik a gorgonzolához. Ráadásul a gyümölcsöt a ház körül szedtem hozzá.
Reggelire készítettem, mert ma valami könnyed kalória szegény de ízletes ételt kívántunk..... Tovább
Epres spárgasaláta, tokaji epres-rebarbarás balzsamecetes öntettel
Május az egyik legszebb hónap! Tombol a spárga és eperszezon, dúskálunk a jóban. Kevés, de jó minőségű alapanyagból pazar salátát kerekítettem vacsorára, egy pohár jéghideg rozé pezsgő kísérte..... Tovább
Brokkoli-curry sütőtökkel
Miss B ma sütőtököt szeretett volna. Én meg brokkolit.... Ebből született a címben jelölt házasság, mindkettőnk megelégedésére. Kicsit édes, kicsit savanyú, a fahéj nagyon kellemesen rendezi össze az ízeket. Lássuk, hogyan készült!.... Tovább
Tokaji saláta
Az újhagymát felkarikázzuk, és egy mély serpenyőben fonnyasztani kezdjük az olívaolajon. Időnként megkeverjük, és közben csíkokra vágjuk a cukkinit és a padlizsánt..... Tovább
Zabpelyhes-sajtos epersaláta, Tokaji epres-rebarbarás balzsamecettel
A salátát megmosom, salátacentrifugával megszárítom. Ollóval kis darabokra vagdosom. Az epreket megmosom, lecsöpögtetem, cikkekre vágom..... Tovább
Húsvéti salátafészek
A húsvéti sonkát töltött tojással és gorgonzolatortával még én sem akarom saláta nélkül megúszni, de mindenképpen olyat készítek, ami illik az ünnep arculatához. Tojásfestés helyett ezt a "golyós" caprese salátát találtam ki.... Tovább
Kakukkfüves borecetben eltett fokhagyma
A recept pedig a Tokaji Borecet Manufaktúra termékeivel való ismerkedés első szösszenete: még két hete nagyon zsenge, szinte fej nélküli fokhagymákat kaptam a piacon. Gondoltam, hogy kipróbálom savanyúságként, a kakukkfüves borecettel elkészítve. Én ettem meg az egészet mezei vajas kenyérrel.
.... Tovább
Padlizsánsaláta
A nyári grillezések mellé ajánlom ezt az ízekben gazdag, könnyen elkészíthető salátát, amihez igazi magyar, jobban mondva tokaji boreceteket használtam fel. A padlizsánt is sikerült min él kevesebb olajjal elkészítenem hozzá. Gyere, és olvasd el gyorsan a receptet!
.... Tovább