Mustáros-tejszínes házinyúl

Ez volt a mai ebéd. És ím, meghajlok a mai szakács előtt. Egyszerű, tiszta ízek, omlós hús, mélyzöld-savanyú selymes mártás… Eszeveszettül finom ez a nyúl, és csak csapkodom a fejem, hogy hogy a csudába nem készítettem még így soha?!?!.... Tovább

Pezsgős csirkesaláta

A közelgő, lassan kibontakozó nyárnak köszönhetően valami könnyű, salátás ételben gondolkodtam, amihez lassan összeértek a fejemben az ízek. Így született a pezsgős ecetkrémmel bolondított saláta, amin az ecetben is jelen lévő kakukkfüves íz tért vissza a húst gazdagító fűszer formájában. .... Tovább

Marinált gomba

Ez a remek étel? savanyúság? kiegészítő? gyorsan elkészíthető és legalább olyan gyorsan el is fogyasztható. Lehet elcsipegetni önmagában, illetve akármilyen ital kíséretében, ha társaságnak kínáljuk, baráti beszélgetés közben. Ez az orosz zakuszka (закуска)..... Tovább

Spárgakrémleves

Gyönyörű, harmatfriss spárgákat hozott nekem Laci a békési piacról, ugyanattól az embertől, akitől eddig a medvehagymát vásárolta. 2 csomag volt, a tetejéből ragu és rizottó készült, a végekből pedig ez a leves. Nem dicsérem, majd megteszi az, aki megfőzi!:).... Tovább

Marinált sajtok

A legutóbbi prágai kirándulásunk alkalmával ettem ilyen marinált sajtot. Ott úton-útfélen találkoztam vele, amik közül több változatot is megkóstoltam. Akkor elhatároztam, hogy én is fogok ilyet készíteni, mert nagyon elnyerte a tetszésemet..... Tovább

Zöldfűszeres magkrém (vegán)

A napokban nekem is meghozta a postás a Tokaji Borecet Manufaktúra mintacsomagját. Kíváncsian bontogattam ki a gondos csomagolást, és szimatoltam bele a kis üvegcsékbe. Kellemes, de határozott fűszeres-boros aroma, jól felismerhetőek a Tokajik, amiket borként szívesen fogyasztok alkalomadtán. Finom, igazi kézműves termékek..... Tovább

Kakukkfüves karaj

Több helyen is találkoztam azzal, hogy az ízek kiemelésére nem savanyú jellegű ételekbe is tettek ízesítésként kis mennyiségű ecetet, főleg húsételekbe..... Tovább

Kakukkfüves borecetben eltett fokhagyma

A recept pedig a Tokaji Borecet Manufaktúra termékeivel való ismerkedés első szösszenete: még két hete nagyon zsenge, szinte fej nélküli fokhagymákat kaptam a piacon. Gondoltam, hogy kipróbálom savanyúságként, a kakukkfüves borecettel elkészítve. Én ettem meg az egészet mezei vajas kenyérrel. .... Tovább