Egy csipetnyi Andalúzia: nyúlcomb salmojeroban friss, roppanós zöldségekkel

A conejo en salmorejo nem tipikusan andalúz étel, viszont a kanári szigeteken kialakult konyhát nagyban alakította az andalúz, a marokkói mellett. Ebben a tekintetben itt találtam kapcsolódást Andalúziával. A híres andalúz salmojero pusztán nevében jelenik meg az ételben, hiszen ez egy másik étel, de ezt is érdekesnek találtam összefüggésében. A fűszerezést a hagyományos alapokon túlmenően a magam ízléséhez alakítottam, éppúgy, mint az ételhez tradicionálisan tartozó burgonya köretet kiegészítettem a jelenleg már elérhető friss, roppanós tavaszi zöldségekkel. Az édes fehérhagyma és a piros húsú paprika használatát viszont megint csak a spanyol konyhára jellemző zöldségek közül merítettem..... Tovább

Buggyantott tojás tejfölös mártással, salátával

Thomas Keller, akinek a szakácskönyvéről már beszéltem, azt írja, hogy a buggyantott tojás amolyan étkezések közötti étel, amit akkor a legjobb enni, ha mondjuk két főétkezés között megéhezünk. Akkor betérünk egy bisztróba és croque-madame-mal, vagy -monsieur-vel, buggyantott tojással, esetleg quiche-sel csillapítjuk étvágyunkat. Végülis ezt is el tudom képzelni, de úgy, hogy közben Párizsban vagyok..... Tovább