Hummusz egyszerűen, házi szezámkrémmel, borecettel

Az Ízek blogja szerzőjének hummuszkréme Tokaji Furmint Borecettel..... Tovább

Zurek: Lengyel krumplileves

Mirelle Tokaji Furmint Tárkonyos Borecettel készült lengyel krumplilevese Dalit tolmácsolásában..... Tovább

Pisztrángtatár egy kicsit másképpen

A szilvásváradi kályhában sült pisztrángból kétféle haltatárt készítettem nüansznyi eltéréssel. A színesebb verziót már a Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból tokaji borecettel furmintból I. bejegyzésemben közzé tettem..... Tovább

Zöldséges-fetás kamutbúza saláta

Szöveg nincs. Totálisan el vagyok maradva mindennel, a múlt heti betegség nem egy hetet vett el az életemből…. Na de ez a blog mégiscsak a szívem csücske, szóval egy újabb 20 perces recept..... Tovább

Szőlős körtesaláta gorgonzolával

Igazi őszi saláta az ízek isteni harmóniájával. A kék szőlő a körte a mandula tökéletesen illik a gorgonzolához. Ráadásul a gyümölcsöt a ház körül szedtem hozzá. Reggelire készítettem, mert ma valami könnyed kalória szegény de ízletes ételt kívántunk..... Tovább

Fogas tokaji furmint borecet szósszal és mogyorós spárgával

A halat sózzuk, majd olívaolajon süssük a halat 2-3 percig a bőrös oldalán, majd egy percig a húsa oldalán..... Tovább

Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból

A tojássárgájából, magos mustárból, borecetből, mogyoróolajból egy csipet sóval és fehérborssal majonézalapot készítünk. A citromlével, a halszósszal és az olívaolajjal elkeverjük..... Tovább

Pavlova muskotályos eperrel

Vasárnap délelőtt elugrottunk egy adag friss spárgáért egy közeli farmra, ahol aztán igazi meglepetés fogadott: az első eper! Ugyan fehér fólia és szalma alatt nevelkedett, de mégis helyi, még ha egy picit korai is. Abban biztos voltam, hogy nem lesz igazi intezív és zamatos eper íze, de mégis kellemesen csalódtam. Ugyanis, volt köztük jó néhány igazán érett és édes példány. Így már mindjárt könnyebb átvészelni azt a rövid időt, amíg eljön az igazi eper ideje! .... Tovább

Marinált pontyszeletek

Sokat gondolkodtam, hogy milyen ételt is készítsek az ecetekkel. 5 különböző minta érkezett a szerkesztőségbe, furmintos, muskotályos, tárkonyos, bazsalikomos és kakukkfüves borecet. Mivel az elmúlt hetekben egy etyeki látogatásunk alkalmával marinált pontytejet kóstoltam, eldöntöttem, hogy megpróbálkozom egy hasonló étellel. .... Tovább

Zöldséges grillmártás, Provanszi ízekben

Izgalmas grillszósz. Hagyjuk darabosra a zöldségeket, így jobban mutatnak tálaláskor. Fogyaszthatjuk hidegen is és melegen is..... Tovább

Tárkonyos vajmártás tokaji borecettel

A tárkony is akkor igazán jó, ha rengeteg vajjal és tejszínnel készül. A mártás igazán harmonikus ízét végül egy kevés borecet hozta ki. Most roppanósra főtt zöldspárgához kínáltam, de bármilyen más zöldség-, hal-, csirke-, nyúl-, marhaételt kiválóan kiegészíthet. .... Tovább

Illatos, színes, gyümölcsös ecetek Tokaji borecetből

A gyümölcsös eceteket fel lehet használni csatnik készítésénél, vagy vegyes zöldség-gyümölcs salátáknál is. Nagyon finom édes-savanyú gyümölcsöket készíthetünk, amelyeket majd húsok mellé kínálhatunk, ha egy kevés cukorral tompítjuk az ecet savanyúságát, és több gyümölcsöt teszünk bele. Ahhoz képest, hogy évekig egyáltalán nem használtam semmilyen ecetet, egy egész világ nyílt meg előttem hirtelen..... Tovább