Pohárkrém Epres- rebarbarás ecettel
Tavaszias desszert édesszájúaknak egy zseniális balzsamecettel. .... Tovább
Epres spárgasaláta, tokaji epres-rebarbarás balzsamecetes öntettel
Május az egyik legszebb hónap! Tombol a spárga és eperszezon, dúskálunk a jóban. Kevés, de jó minőségű alapanyagból pazar salátát kerekítettem vacsorára, egy pohár jéghideg rozé pezsgő kísérte..... Tovább
Barnított vajban sült libamáj epres salátával
Először a salátát készítjük el, különben a máj elhűl.
A jégsalátát elég finom csíkokra vágjuk, az eper csumáját levágjuk, majd negyedeljük az eperszemeket. Egy tálba rakjuk a salátával és a leöblített retekcsírával együtt..... Tovább
Gőzölt spárga epres-rebarbarás balzsamecetes szamóca chutney-val
A szamócákat megtisztítom, negyedelem. Vajat habzásig hevítek, barnacukrot karamellizálok rajta. Amikor szép aranybarna, megfuttatom rajta a finomra vágott hagymát, néhány csipet sót szórok rá, majd hozzáadom a szamócát..... Tovább
Eper-spárga-rebarbara
A spárga-eper kombináció és az eper-rebarbara páros igazi klasszikusnak számít, miért ne lehetne mindhármat összekeverni? Csatlakozott még a trióhoz némi Tokaji epres-rebarbarás balzsamecet a Tokaji Borecet Manufaktúrából és kevés rózsabors. Rozéra sült kacsamell mellé ettük..... Tovább
Zabpelyhes-sajtos epersaláta, Tokaji epres-rebarbarás balzsamecettel
A salátát megmosom, salátacentrifugával megszárítom. Ollóval kis darabokra vagdosom. Az epreket megmosom, lecsöpögtetem, cikkekre vágom..... Tovább
Fehércsoki-krém eperrel
A tejszín kb harmadát kis lábasba öntjük és alacsony lángon melegíteni kezdjük, majd ha már meleg, beletördeljük a csokit és megolvasztjuk..... Tovább
Eper csatni Tokaji epres-rebarbarás balzsamecettel
Az epret megmosom, szárát-leveleit lecsípem, konyhai papírtörlőn megszárítgatom. Félbe, negyedbe - ha nagyon nagy szemű, nyolcadba - vágom..... Tovább
Macaron
45 g tojásfehérjét (kb. 1-2 tojásfehérje, de muszáj lemérni) tegyünk egy jól zárható dobozba és 24 órát pihentessük szobahőmérsékleten, vagy legalább 48at hűtőben. Én a hűtős verziót szoktam kedvelni, de ha sietünk akkor 24 órát hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni..... Tovább