Hummusz egyszerűen, házi szezámkrémmel, borecettel

Az Ízek blogja szerzőjének hummuszkréme Tokaji Furmint Borecettel..... Tovább

Zöldséges grillmártás, Provanszi ízekben

Izgalmas grillszósz. Hagyjuk darabosra a zöldségeket, így jobban mutatnak tálaláskor. Fogyaszthatjuk hidegen is és melegen is..... Tovább

Tárkonyos vajmártás tokaji borecettel

A tárkony is akkor igazán jó, ha rengeteg vajjal és tejszínnel készül. A mártás igazán harmonikus ízét végül egy kevés borecet hozta ki. Most roppanósra főtt zöldspárgához kínáltam, de bármilyen más zöldség-, hal-, csirke-, nyúl-, marhaételt kiválóan kiegészíthet. .... Tovább

Illatos, színes, gyümölcsös ecetek Tokaji borecetből

A gyümölcsös eceteket fel lehet használni csatnik készítésénél, vagy vegyes zöldség-gyümölcs salátáknál is. Nagyon finom édes-savanyú gyümölcsöket készíthetünk, amelyeket majd húsok mellé kínálhatunk, ha egy kevés cukorral tompítjuk az ecet savanyúságát, és több gyümölcsöt teszünk bele. Ahhoz képest, hogy évekig egyáltalán nem használtam semmilyen ecetet, egy egész világ nyílt meg előttem hirtelen..... Tovább