Fehérbab püré tárkonyecetes bébi mángolddal

Hozzávalók:

250 g száraz fehérbab
1 sárgarépa
1 cikk fokhagyma
1 babérlevél
Tokaji Tárkonyos Borecet
só, bors
extraszűz olívaolaj
200 g friss, házi, apró mángoldlevél

A fehérbabot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

A mángoldleveleket megmossuk, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük. 
A beáztatott babot a megtisztított sárgarépával, a fokhagymával, a babérlevéllel, és egy kevés sóval ill. borssal puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük.
A langyosra hűlt mángoldot összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű tárkonyos fehérborecettel, 1-2 evőkanálnyi nem túl intenzív ízű olívaolajjal és egy kevés sóval valamint frissen őrölt borssal.
A babpürét poharakba szedjük, és mindegyik tetejére egy kevés ecetes mángoldot ültetünk.
Grissinivel, pirítóssal, sós keksszel tálaljuk.

Köszönjük a receptet Gabának!


Kérjük értékelje a receptet!