Hummusz egyszerűen, házi szezámkrémmel, borecettel
Az Ízek blogja szerzőjének hummuszkréme Tokaji Furmint Borecettel..... Tovább
Hagymalekvár
Az Ízek Blogja szerzőjének hagymalekvárja a szilvás-vaníliás balzsamecetünkkel..... Tovább
Fehérbab püré tárkonyecetes bébi mángolddal
Ezen a recepten nincs szövegelnivaló. Egészséges és finom. Törtpaszuly. Hm? Kicsit elegáncsosan..... Tovább
Szilva Chutney, the best ever
Az Essencia főzőiskola 3 séf karácsonyi kurzusán Vomberg Frigyes pazar menüvel kényeztetett minket, nem győztem jegyzetelni, már több ételt itthon is reprodukáltam, köztük a szilva chutney-t is..... Tovább
Zöldséges grillmártás: sárgarépás-paradicsomos (chutney)
Lassan ideje készülnünk az idei grill szezonra. Dobjuk fel az étkezéséket jó kis grillszószokkal. Könnyen elkészíthetünk komolyabb mennyiséget is, amit sok más ételhez is fel tudunk használni. .... Tovább
Zöldséges grillmártás, Provanszi ízekben
Izgalmas grillszósz. Hagyjuk darabosra a zöldségeket, így jobban mutatnak tálaláskor. Fogyaszthatjuk hidegen is és melegen is..... Tovább
Tárkonyos vajmártás tokaji borecettel
A tárkony is akkor igazán jó, ha rengeteg vajjal és tejszínnel készül. A mártás igazán harmonikus ízét végül egy kevés borecet hozta ki.
Most roppanósra főtt zöldspárgához kínáltam, de bármilyen más zöldség-, hal-, csirke-, nyúl-, marhaételt kiválóan kiegészíthet.
.... Tovább
Illatos, színes, gyümölcsös ecetek Tokaji borecetből
A gyümölcsös eceteket fel lehet használni csatnik készítésénél, vagy vegyes zöldség-gyümölcs salátáknál is. Nagyon finom édes-savanyú gyümölcsöket készíthetünk, amelyeket majd húsok mellé kínálhatunk, ha egy kevés cukorral tompítjuk az ecet savanyúságát, és több gyümölcsöt teszünk bele. Ahhoz képest, hogy évekig egyáltalán nem használtam semmilyen ecetet, egy egész világ nyílt meg előttem hirtelen..... Tovább