Tejszínes-kapros tökfőzelék

Nagyon megörültem a piacon, hogy már kapható zsenge, friss tök. Nem egyszerű a napi menüsort összehangolnom a családom ízlésével, különösen, ha zöldségfélékről van szó. A tökfőzelékért majdnem mind rajongunk, még a kisfiam is, ami meghatározó számomra. Egyedül a férjem nem szívesen eszi meg, így neki mást készítettem. .... Tovább

Sült lilahagyma

Reggeli tévézés közben láttam az ötletet és pont kapóra jött a sült csirke mellé köretnek..... Tovább

Kakukkfüves sült cékla

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A céklát meghámozzuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, meglocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket..... Tovább

Gőzölt spárga epres-rebarbarás balzsamecetes szamóca chutney-val

A szamócákat megtisztítom, negyedelem. Vajat habzásig hevítek, barnacukrot karamellizálok rajta. Amikor szép aranybarna, megfuttatom rajta a finomra vágott hagymát, néhány csipet sót szórok rá, majd hozzáadom a szamócát..... Tovább

Újkrumplisaláta sóskás vinagrette-tel

Ha Ch&V nyers uborkából csinál salátaönetetet, miért is ne lehetne sóskából is. Amúgy is szegény zöld olyan elhanyagolt, többnyire főzelékként végzi. Az apró szemű újkrumpli így kapott egy pikáns, kicsit savanykás öntetet mézzel és a Tokaji Borecet Manufaktúra ízletes muskotályos ecetével kiegészülve. .... Tovább

Eper-spárga-rebarbara

A spárga-eper kombináció és az eper-rebarbara páros igazi klasszikusnak számít, miért ne lehetne mindhármat összekeverni? Csatlakozott még a trióhoz némi Tokaji epres-rebarbarás balzsamecet a Tokaji Borecet Manufaktúrából és kevés rózsabors. Rozéra sült kacsamell mellé ettük..... Tovább

Tokaji zöldfűszerpestos újkrumpli

Az újkrumplit jól megmosom, megsikálom, megfőzöm. Ha kész, lehűtöm, és ha nem aprószemű burgonya, darabolom. A szalonnát kis kockákra vágom, és egy wokban elkezdem kiolvasztani a zsírját.... Tovább