Tejszínes-kapros tökfőzelék
Nagyon megörültem a piacon, hogy már kapható zsenge, friss tök. Nem egyszerű a napi menüsort összehangolnom a családom ízlésével, különösen, ha zöldségfélékről van szó. A tökfőzelékért majdnem mind rajongunk, még a kisfiam is, ami meghatározó számomra. Egyedül a férjem nem szívesen eszi meg, így neki mást készítettem. .... Tovább
Sült lilahagyma
Reggeli tévézés közben láttam az ötletet és pont kapóra jött a sült csirke mellé köretnek..... Tovább
Kakukkfüves sült cékla
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A céklát meghámozzuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, meglocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket..... Tovább
Gőzölt spárga epres-rebarbarás balzsamecetes szamóca chutney-val
A szamócákat megtisztítom, negyedelem. Vajat habzásig hevítek, barnacukrot karamellizálok rajta. Amikor szép aranybarna, megfuttatom rajta a finomra vágott hagymát, néhány csipet sót szórok rá, majd hozzáadom a szamócát..... Tovább
Újkrumplisaláta sóskás vinagrette-tel
Ha Ch&V nyers uborkából csinál salátaönetetet, miért is ne lehetne sóskából is. Amúgy is szegény zöld olyan elhanyagolt, többnyire főzelékként végzi. Az apró szemű újkrumpli így kapott egy pikáns, kicsit savanykás öntetet mézzel és a Tokaji Borecet Manufaktúra ízletes muskotályos ecetével kiegészülve.
.... Tovább
Eper-spárga-rebarbara
A spárga-eper kombináció és az eper-rebarbara páros igazi klasszikusnak számít, miért ne lehetne mindhármat összekeverni? Csatlakozott még a trióhoz némi Tokaji epres-rebarbarás balzsamecet a Tokaji Borecet Manufaktúrából és kevés rózsabors. Rozéra sült kacsamell mellé ettük..... Tovább
Tokaji zöldfűszerpestos újkrumpli
Az újkrumplit jól megmosom, megsikálom, megfőzöm. Ha kész, lehűtöm, és ha nem aprószemű burgonya, darabolom.
A szalonnát kis kockákra vágom, és egy wokban elkezdem kiolvasztani a zsírját.... Tovább