Marinált pisztráng

Marinálni lehet húst, halat, zöldséget. Lényege a fűszeres, savas szószban való pácolás, érlelés. Nyár közeledtével érdemes kísérletezni ezzel a konyhatechnika eljárással. Kerti partikra, bulikra jól elő lehet dolgozni, ha készítünk egy-két marinált zöldséget (pl.padlizsán, cukkini), húst (pl. csirkemell), és halat (pl. pisztráng, lazac). Nagy melegben jól esnek a hideg, üdítően savanykás falatok..... Tovább

Sertésszűz muskotályos borecetes pirított gombás zöldségekkel, újkrumplival

A sertésszüzet lehártyázom, egy-másfél órát kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen. Forró serpenyőben olívaolajon körbepirítom, kiolajozott tepsibe teszem.... Tovább

Felhorzsolt illatok (bazsalikomos báránycomb)

A Böszörményi úton a kedvenc hentesemnél megveszem a báránycombot. Kicsit elcsevegünk: szerinte ez a darab szépen meg van tisztítva, de azért én biztosra megyek, otthon még nekiesek az éles késemmel, és megfosztom a maradék hártyától..... Tovább