Pisztrángtatár egy kicsit másképpen

A szilvásváradi kályhában sült pisztrángból kétféle haltatárt készítettem nüansznyi eltéréssel. A színesebb verziót már a Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból tokaji borecettel furmintból I. bejegyzésemben közzé tettem..... Tovább

Zöldséges-fetás kamutbúza saláta

Szöveg nincs. Totálisan el vagyok maradva mindennel, a múlt heti betegség nem egy hetet vett el az életemből…. Na de ez a blog mégiscsak a szívem csücske, szóval egy újabb 20 perces recept..... Tovább

Marinált gomba

Ez a remek étel? savanyúság? kiegészítő? gyorsan elkészíthető és legalább olyan gyorsan el is fogyasztható. Lehet elcsipegetni önmagában, illetve akármilyen ital kíséretében, ha társaságnak kínáljuk, baráti beszélgetés közben. Ez az orosz zakuszka (закуска)..... Tovább

Marinált sajtok

A legutóbbi prágai kirándulásunk alkalmával ettem ilyen marinált sajtot. Ott úton-útfélen találkoztam vele, amik közül több változatot is megkóstoltam. Akkor elhatároztam, hogy én is fogok ilyet készíteni, mert nagyon elnyerte a tetszésemet..... Tovább

Zöldfűszeres magkrém (vegán)

A napokban nekem is meghozta a postás a Tokaji Borecet Manufaktúra mintacsomagját. Kíváncsian bontogattam ki a gondos csomagolást, és szimatoltam bele a kis üvegcsékbe. Kellemes, de határozott fűszeres-boros aroma, jól felismerhetőek a Tokajik, amiket borként szívesen fogyasztok alkalomadtán. Finom, igazi kézműves termékek..... Tovább

Kapribogyós tonhalkrém tárkonyos borecettel

Majonézt készítünk: A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a sóval, a mustárral, majd vékony sugárban, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az olajat, végül a citromlevet. (Botmixerrel egy perc.).... Tovább

Buggyantott tojás tejfölös mártással, salátával

Thomas Keller, akinek a szakácskönyvéről már beszéltem, azt írja, hogy a buggyantott tojás amolyan étkezések közötti étel, amit akkor a legjobb enni, ha mondjuk két főétkezés között megéhezünk. Akkor betérünk egy bisztróba és croque-madame-mal, vagy -monsieur-vel, buggyantott tojással, esetleg quiche-sel csillapítjuk étvágyunkat. Végülis ezt is el tudom képzelni, de úgy, hogy közben Párizsban vagyok..... Tovább

Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból

A tojássárgájából, magos mustárból, borecetből, mogyoróolajból egy csipet sóval és fehérborssal majonézalapot készítünk. A citromlével, a halszósszal és az olívaolajjal elkeverjük..... Tovább

Tonhalas burgonyasaláta

Egy finom saláta ebédre vagy vacsorára? Miért is ne! Nekem nagyon bejött langyosan, de fogyasztható jól behűtve is..... Tovább

Narancsos édeskömény saláta szárított sonkával

A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk és 10 percre besózzuk, hogy kicsit veszítsen az erejéből. Az édesköményt vékony csíkokra vágjuk. A narancsot megpucoljuk és gerezdekre vágjuk.... Tovább