Pohárkrém Epres- rebarbarás ecettel

Tavaszias desszert édesszájúaknak egy zseniális balzsamecettel. .... Tovább

Kókuszos habcsók

Két cica konyhájának habcsók receptje Tokaji Aszúecettel..... Tovább

Kladdkaka

Az Égigérő paszuly kladdkaka (másnéven brownie) receptje. Isteni finom, nem csupán édesszájúaknak!.... Tovább

Levendulás panna cotta körtés-levendulás csokoládébalzsamecettel (2 személyre)

Először elkészítjük a csokoládészirupot. Egy kisebb edényben csomómentesre keverjük a hozzávalókat, majd közepes lángon addig forraljuk, míg besűrűsödik. Ez nagyjából 6-7 perc..... Tovább

Pavlova muskotályos eperrel

Vasárnap délelőtt elugrottunk egy adag friss spárgáért egy közeli farmra, ahol aztán igazi meglepetés fogadott: az első eper! Ugyan fehér fólia és szalma alatt nevelkedett, de mégis helyi, még ha egy picit korai is. Abban biztos voltam, hogy nem lesz igazi intezív és zamatos eper íze, de mégis kellemesen csalódtam. Ugyanis, volt köztük jó néhány igazán érett és édes példány. Így már mindjárt könnyebb átvészelni azt a rövid időt, amíg eljön az igazi eper ideje! .... Tovább

Fehércsoki-krém eperrel

A tejszín kb harmadát kis lábasba öntjük és alacsony lángon melegíteni kezdjük, majd ha már meleg, beletördeljük a csokit és megolvasztjuk..... Tovább

Omlós meggyes Tuspp meggyes balzsamecettel

Amilyen hamar elkészült olyan hamar el is fogyott.....épp csak az emléke maradt. :) Igazából ez egy egyszerű meggyes kocka, aminek a pikantériáját a Tsupp fantázianevű meggyes balzsamecettel megbolondított meggy adja. .... Tovább

Eper csatni Tokaji epres-rebarbarás balzsamecettel

Az epret megmosom, szárát-leveleit lecsípem, konyhai papírtörlőn megszárítgatom. Félbe, negyedbe - ha nagyon nagy szemű, nyolcadba - vágom..... Tovább

Szőlős - marcipános bonbon borecettel

Nekem helyzeti előnyből van itthon tiszta szőlőlevem lefagyasztva, de frissen is nagyon gyorsan elő lehet állítani. A mazsolát alacsony hőfokon főzzük fel a borral, hogy megduzzadjanak a szemek..... Tovább

Macaron

45 g tojásfehérjét (kb. 1-2 tojásfehérje, de muszáj lemérni) tegyünk egy jól zárható dobozba és 24 órát pihentessük szobahőmérsékleten, vagy legalább 48at hűtőben. Én a hűtős verziót szoktam kedvelni, de ha sietünk akkor 24 órát hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni..... Tovább