Receptek

Pohárkrém Epres- rebarbarás ecettel

Tavaszias desszert édesszájúaknak egy zseniális balzsamecettel. .... Tovább

Kókuszos habcsók

Két cica konyhájának habcsók receptje Tokaji Aszúecettel..... Tovább

Baconszalonnában sült tokaji balzsamecetes csirkemáj

Az Ízek blogja szerzőjének Tokaji Málnás Balzsamecettel készült csirkemáj receptje..... Tovább

Hummusz egyszerűen, házi szezámkrémmel, borecettel

Az Ízek blogja szerzőjének hummuszkréme Tokaji Furmint Borecettel..... Tovább

Zurek: Lengyel krumplileves

Mirelle Tokaji Furmint Tárkonyos Borecettel készült lengyel krumplilevese Dalit tolmácsolásában..... Tovább

Hagymalekvár

Az Ízek Blogja szerzőjének hagymalekvárja a szilvás-vaníliás balzsamecetünkkel..... Tovább

Tárkonyos gombaleves borecettel fűszerezve

Az Ízek Blogja szerzőjének gombalevese Tokaji Tárkonyos Borecettel fűszerezve..... Tovább

Tejszínes-kapros tökfőzelék

Nagyon megörültem a piacon, hogy már kapható zsenge, friss tök. Nem egyszerű a napi menüsort összehangolnom a családom ízlésével, különösen, ha zöldségfélékről van szó. A tökfőzelékért majdnem mind rajongunk, még a kisfiam is, ami meghatározó számomra. Egyedül a férjem nem szívesen eszi meg, így neki mást készítettem. .... Tovább

Egy csipetnyi Andalúzia: nyúlcomb salmojeroban friss, roppanós zöldségekkel

A conejo en salmorejo nem tipikusan andalúz étel, viszont a kanári szigeteken kialakult konyhát nagyban alakította az andalúz, a marokkói mellett. Ebben a tekintetben itt találtam kapcsolódást Andalúziával. A híres andalúz salmojero pusztán nevében jelenik meg az ételben, hiszen ez egy másik étel, de ezt is érdekesnek találtam összefüggésében. A fűszerezést a hagyományos alapokon túlmenően a magam ízléséhez alakítottam, éppúgy, mint az ételhez tradicionálisan tartozó burgonya köretet kiegészítettem a jelenleg már elérhető friss, roppanós tavaszi zöldségekkel. Az édes fehérhagyma és a piros húsú paprika használatát viszont megint csak a spanyol konyhára jellemző zöldségek közül merítettem..... Tovább

Tárkonyos húsvéti sonkaleves fejtett babbal, tárkonyos Tokaji borecettel

Húsvétkor csak úgy kínálja magát a sonkalé egy nagyszerű húsvéti leves elkészítéséhez. Most a fejtett babot és a tárkonyt választottam társként hozzá. Mivel a sonkalé már adott, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető..... Tovább

Pisztrángtatár egy kicsit másképpen

A szilvásváradi kályhában sült pisztrángból kétféle haltatárt készítettem nüansznyi eltéréssel. A színesebb verziót már a Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból tokaji borecettel furmintból I. bejegyzésemben közzé tettem..... Tovább

Mustáros-tejszínes házinyúl

Ez volt a mai ebéd. És ím, meghajlok a mai szakács előtt. Egyszerű, tiszta ízek, omlós hús, mélyzöld-savanyú selymes mártás… Eszeveszettül finom ez a nyúl, és csak csapkodom a fejem, hogy hogy a csudába nem készítettem még így soha?!?!.... Tovább

Gyümölcsökkel párolt gyöngytyúk

Eredetileg ribizlivel, fanyar, nyári almával és rozéval szerettem volna készíteni ezt az ételt, de fagyasztva, magában sehol sem lehet ribizlit kapni, a frissre meg ugye még várni kell egy keveset, nyári alma, az meg hol van még?.... Tovább

Fehérbab püré tárkonyecetes bébi mángolddal

Ezen a recepten nincs szövegelnivaló. Egészséges és finom. Törtpaszuly. Hm? Kicsit elegáncsosan..... Tovább

Zöldséges-fetás kamutbúza saláta

Szöveg nincs. Totálisan el vagyok maradva mindennel, a múlt heti betegség nem egy hetet vett el az életemből…. Na de ez a blog mégiscsak a szívem csücske, szóval egy újabb 20 perces recept..... Tovább
Első12345KövetkezőUtolsó (5)