Hírek

WEBÁRUHÁZ

RENDELJE MEG

manufakturánk termékeit
egyszerűen!

ingyenes átvételi pont

5000 Ft feletti vásárláskor
ingyenes házhozszállítás

Új borecet üzemet adtak át Bodrogkeresztúron

2014. március 27-én, Bodrogkeresztúron átadták a Tokaji Borecet Manufaktúra új gyártóüzemét. A 2010-ben indult családi vállalkozás, a Tokaj-Hegyalján nagy mennyiségben előforduló minőségi borokból –furmintból, muskotályból és aszúból– biológiai erjesztéssel állít elő eceteket. 

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, aki kifejezte örömét, hogy a magyar vidék újabb értékteremtő vállalkozással gazdagodott. Megtisztelte jelenlétével az ünnepséget Tombor András, a Tokaj Kereskedőház Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. Kiemelte a Tokaji Borecet Manufaktúra termékeinek magas minőségi szintjét és ígéretet tett arra, hogy a Tokaj Kereskedőház Zrt. a jövőben felzárkózik ehhez a minőségi elváráshoz, hogy megfelelő alapanyagot szolgáltathassanak a borecet előállításához.Formanek Csenge, a Borecet Kft. ügyvezetője azoknak mondott köszönetet, akik bármilyen formában segítették a vállalkozást az eddig megtett úton. Az épület előtt elhelyezett szalagot Mengyi Roland és Formanek Csenge vágták át hatalmas taps kíséretében. Ezután a meghívott vendégeket a Manufaktúra dolgozói üzemlátogatásra invitálták, melyet a különböző ízű borecetek kóstolása zárt. A meghívottak a Segal Viktor séf által készített különleges borecetet tartalmazó ételeket is megízlelhették.

Az újonnan átadott Borecet Művek három szinten, összesen 1300 m2 nagyságú. A beruházás összértéke 320 millió Ft. Az üzem és a hozzá tartozó technológia 127,7 millió Ft Európai Uniós támogatás segítségével valósult meg. A saját hozzájárulás minden pályázat esetében 50%-os intenzitású volt. 
Az üzem idén megcélzott termelési kapacitása 200.000 liter. Ezt a mennyiséget modern, Frings-típusúszubmerz eljárás alkalmazásával kívánja elérni, amely a jelenleg ismert leghatékonyabb és legkorszerűbb módszer a biológiai erjesztésű ecetelőállítására.
A Borecet Kft. dolgozói között kiemelkedően magas a 35 év alatti, a pályakezdő és a helyi munkavállalók aránya, ennél is örvendetesebb a tény, hogy a csapat 75%-a női munkaerő. Az üzem családbarát munkahelyként működik, amire bizonyság, hogy több kisgyermekes édesanya is dolgozik a Manufaktúrában, akik csemetéjüket a külön erre a célra kialakított gyermekszobában hagyhatják a munkaidő alatt.
A vállalkozás számos díjjal is gazdagodott az elmúlt időszakban. Ezek közül külön kiemelendő a Kiváló Magyar Élelmiszer (egyúttal a Magyar Termék) védjegyének viselési joga, valamint a 2013 decemberében, a Nemzetgazdasági Minisztérium által a cégnek ítélt „A hónap induló vállalkozása” kitüntetés.  

Kérjük értékelje hírünket!