Hírek

WEBÁRUHÁZ

RENDELJE MEG

manufakturánk termékeit
egyszerűen!

ingyenes átvételi pont

5000 Ft feletti vásárláskor
ingyenes házhozszállítás

Kókuszos habcsók

YI5M1672.jpg 

 

 

 

Tegnap feltettem a tejeskávé likőr receptjét – mivel a tojáslikőr készítés egyenes következménye a habcsókgyártás, ezzel még tartozom.

 

Most kókuszosat csináltam ipari mennyiségben, és a likőrbe, sőt a reggeli tejeskávéba mártogatva fogyott el: szerintem próbáljátok ki!

 

 

 YI5M1657.jpg

 

 

Hozzávalók:

 

  • 5  tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 450 g kristálycukor
  • 2 teáskanál tokaji aszú borecet
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő

 

 

A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, a vaníliás- és a kristálycukrot is. Tovább verjük, amíg teljesen kemény nem lesz. Ezt követően kerül bele az ecet, és ezzel nagyon kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

 

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire egy kiskanál segítségével halmokat készítünk a habból. Kb. 5 cm távolság legyen a kupacok között. Mikor a sütőbe helyezzük a tepsit, a hőfokot visszavesszük 150 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

 

 

 YI5M1676.jpg

 

Forrás: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2013/01/05/kokuszos_habcsok?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

Kérjük értékelje hírünket!